My Account
× My Account Media Forum Supporter Packs

Last Epoch Forums

Launcher 'not working' master thread

Recently we have received several reports of people being unable to update the game. To improve our ability to investigate these issues thoroughly, I am creating this thread to gather all such reports in one place. Please only post here if the issue you experience prevents the launcher from updating the game. If you’d like to report a different problem with the launcher, please use an alternative thread. Thank you!

 
If you would like to have your issue added to the list, please use the following format;

 

  • Status: (Resolved / Ongoing)
  • Operating System:
  • Anti-virus program:
  • Firewall:
  • Brief description: (e.g. "launcher gets stuck at X%", "launcher trapped in update loop")
  • Troubleshooting steps performed:
  • Launcher log: https://pastebin.com/

 

The List

  • Name: Ghostduckie
  • Status: Resolved
  • Operating System: Windows 7
  • Anti-virus program: Avast Free Anti-Virus
  • Firewall: Windows Firewall
  • Brief description: Launcher gets stuck at 90.1%.
  • Troubleshooting steps performed: Added anti-virus & firewall exceptions. Fresh download & install.
  • Launcher log: https://pastebin.com/raw/6eibJZba
  • Output log: https://pastebin.com/raw/qe5gPUSa

 

  • Name: Deathbane
  • Status: Resolved
  • Solution: Fresh download of the installer.
  • Operating System:
  • Anti-virus program:
  • Firewall:
  • Brief description: Loop: Launcher is downloading 108MB, initialising/checking 269 files, then re-downloading.
  • Troubleshooting steps performed:
  • Launcher log: https://pastebin.com/Y4LZ0wSX

 

  • Name: The Crazy Aussie
  • Status: Resolved
  • Solution: Fresh download of the installer.
  • Operating System:
  • Anti-virus program:
  • Firewall:
  • Brief description: Loop: Launcher performs download, extraction, restarts, begins download again.
  • Troubleshooting steps performed:
  • Launcher log:

 

  • Name: GAYDRAGONS
  • Status: Resolved
  • Solution:
  • Operating System: Unspecified version of Windows.
  • Anti-virus program:
  • Firewall:
  • Brief description: Launcher stuck at 0.0%.
  • Troubleshooting steps performed: Right-clicked and selected Run as Admin, restarted PC.
  • Launcher log:

Hi,

I hope it is ok to post here.
So yesterday, after finally managing to download and install (upgrade) to patch version 0.5.1.2 I played the game for about and hour, everything seemed to work ok, I logged out via the log out button and logged out as normal.

Today, it seems to be trying to download and install patch version 0.5.1.3 and it is having massiv problems. It downloaded the 108MB and then patched it all, I launched the game , and it crashed at the ‘load char’ screen. After that it went through varying process of checking data integrity and finally repairing a corrupt .ini file.

After all this I am now actually in the game, but it seems to be having a very difficult time just patching and updating without errors.

I have a Windows 10 machine and GTX660 card, 8GB RAM and a separate SSD drive for games and Win 10.

I have recently patched other games without a problem and no other game crashes etc. If there is any information I can submit to help solve this problem please let me know!

The launcher is still very early in development and we are trying to work through these problems but it’s taking some time. Can you tell us which ini file it was the got corrupted and needed repairing and how you did that?

We appreciate you taking the time to help find and fix problems with us.

This thread pertained to a specific issue which has since been resolved.

Please create a new thread if you encounter issues with our Launcher.